DK0A4989.jpg


Over mij

Ik ben geboren en getogen aan de monding van de Rijn. Toen ik kind was, was ik altijd al bezig met tekenen en schrijven. Schetsen, kleine krabbeltjes en dergelijke. Het komt ook niet van een vreemde, mijn vader en grootvader waren erg getalenteerd en creatief. Tekenen was een van mijn favoriete vakken. Ondanks dat ik als kind ons Agfa fototoestel en flitsblokjes al erg leuk vond, kwam fotografie pas later ‘in beeld’ tijdens mijn middelbare schoolperiode. We hebben veel mogen oefenen en experimenteren met spiegelreflexcamera’s, verschillende soorten film en doka-werk. Pas na mijn studie ben ik me weer gaan bezighouden met tekenen en fotografie. Inmiddels had ik de digitale mogelijkheden ook ‘ontdekt’ en het was liefde op het eerste gezicht. Na veel omzwervingen, ben ik uiteindelijk neergestreken in het Brabantse land met de liefde van mijn leven en zijn we de trotse ouders van drie kinderen. Van huis uit ben ik verpleegkundige en al bijna 16 jaar werk ik als jeugdpsychiatrisch verpleegkundige binnen een instelling in Eindhoven. Ik vind het een voorrecht om dit beroep te mogen uitoefenen, het is en blijft een roeping voor mij.

Over fotografie

In de afgelopen 15 jaar heb ik me niet beperkt tot het creëren van een beeld, maar tevens ook de beeldbewerking. Daaruit vloeide voort dat ik me ben gaan bezighouden met het ontwerpen en beheren van websites. Ik wilde steeds meer weten en kunnen en ben mezelf het e.e.a. aan gaan leren door middel van online tutorials en veel oefenen. Hierdoor is mijn kennis in softwaretoepassingen van, bijvoorbeeld Photoshop en Lightroom, flink gegroeid. Ik wilde alleen maar meer en meer leren en de camera ging overal mee naar toe. Zodoende kwam de fotovakschool een paar jaar geleden ter sprake.  Na jaren wikken en wegen ben ik gestart aan de fotovakschool en ging een diep gekoesterde wens van mij in vervulling. In de afgelopen twee jaar heb ik erg veel geleerd. Niet alleen de technische en creative kant van fotografie, maar ook de persoonlijke punten komen naar boven naarmate de opleiding vordert. Fotografie is een creatief beroep en hierin werk je onlosmakelijk met jezelf als persoon. Dit vond ik een hele mooie kant van deze opleiding: ik dacht veel te leren over fotografie, maar ik kreeg zoveel meer.

Over mijn stijl

Aan de ene kant vind ik het leuk portret- en familiefoto's te maken in een zachte luchtige stijl.  Mensen op onbewaakte momenten zien, de interactie vastleggen, de sfeer en die kleine momentjes, die ze zich normaliter achteraf eigenlijk niet herinneren, maar daar naderhand wel een glimlach van krijgen. Dat vind ik erg waardevol om mee te geven.  Aan de andere kant heb ik een sterke creatieve drive voor fine-art fotografie. Ik zie de beelden vaak al in mijn hoofd voordat ik de foto heb gemaakt. Meestal zijn het donkere foto's met gedempte tonen, highlights of monochrome beelden. De onderwerpen hebben vaak met de natuur en dieren te maken en zijn mysterieus en verhullend en soms wat melancholisch van aard. Het beeld komt tot stand door een samenspel tussen fotografie en de edit achteraf. 
 

Much love, Marjolein